Epava Titanicului va putea fi vizitată contra sumei de 100.000 de dolari

Cercetătorii și oamenii pasionați de explorări subacvatice vor putea vizita, din 2019, epava transatlanticului Titanic, scufundat în nordul Oceanului Atlantic în anul 1912.

Titanicul, la plecarea din Southampton, în data de 10 aprilie 1912.

Reprezentanții companiei OceanGate au reușit să ajungă, cu ajutorul unui submarin, numit Titan, la adâncimea la care se află epava, respectiv 3.800 de metri, potrivit cbs.com, citat de Mediafax.

Echipa a petrecut șase luni pentru a perfecționa sistemul de transport, în largul coastelor Bahamas. Titan, care poate transporta maximum trei pasageri și doi membri ai echipajului, va fi folosit în expedițiile Titanic Survey programate de companie în 2019.

Prețul unei expediții va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa pe Titanic.

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia, cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La patru zile de la plecare, cu 20 de minute înainte de miezul nopții, vaporul s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2.30 în 15 aprilie. Din cele 2.228 de persoane aflate la bord, 1.514 și-au pierdut viața. Scufundarea Titanicului este mai cumplit dezastru maritim care a avut loc pe timp de pace din istorie.

Sursa foto: Wikipedia

Ne poți asculta și aici: