EXCLUSIV | O nouă formă de terapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, care suferă de anxietate sau depresie, va fi lansată la Cluj

Noua formă de terapie, bazată pe realitatea viruală, va veni în ajutorul copiilor cu tulburări din spectrul autist, care suferă de anxietate sau depresie, a declarat, la EBS Radio, Daniel David, prorectorul responsabil cu cercetarea la Universitatea Babeș-Bolyai.

„Vom lansa săptamâna viitoare un nou sistem de realitate virtuală, împreună cu o companie americană prin care încercăm, cu un sistem de realitate virtuală care va putea fi accesibil și pe un computer personal sau chiar pe un telefon mobil, în viitor, să modificăm anumite distorsiuni la nivelul minții umane care sunt responsabile pentru apariția anxietății și depresiei”, a explicat Daniel David.

Noul sistem va fi disponibil la Clinia Universitară de Psihologie a UBB, de pe strada Republicii, care oferă servicii inovative, cu ajutorul unor tehnologii precum realitate virtuală, robotică și terapie online. Acest sistem va fi folosit și pentru persoanele anxioase sau care suferă de depresie, fără să aibă tulburări din spectrul autist.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: