Farmec ar putea pune pe piață, în maximum o lună, dezinfectanți pentru suprafețe și mâini

Producătorul de cosmetice Farmec din Cluj, poate începe în cel mult o lună producția de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Reprezentanții companiei au declarat pentru EBS Radio că începerea producției așteaptă avizul Comisiei de Biocizi din cadrul Ministerului Sănătății, după care produsele vor intra în teste.

Pe fondul crizei generate de coronavirus, producătorul de cosmetice este pregătit să își adapteze liniile tehnologice la producția de biocizi, care vor putea fi distribuite atât în spitale, cât și în magazine.

„Deocamdată sunt în discuție cinci produse noi și este vorba de dezinfectanți pentru suprafețe și pentru mâni, pe bază de alcool. Noi am primit asigurări din partea Ministerului Sănătății că se vor urgenta toate aprobările, urmează să efectuăm teste de eficacitate pentru aceste produse noi. După aceea, dacă se vor valida rezultatele le vom putea produce și lansa pe piață. Preconizăm că până la o lună va dura producție de dezinfectanți pentru mâini, în schimb, dezinfectanții pentru suprafețe s-ar putea să îi producem mult mai repede”, a declarat pentru EBS Radio purtătorul de cuvânt al companiei, Liliana Popa.

 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat recent că producătorul clujean, care este cel mai mare din țară, a solicitat Ministerului Sănătății aprobarea pentru deschiderea unei linii de producție de biocide.

Alte companii au anunțat intenția de a-și adapta liniile tehnologice la producția de combinezonane și măști medicale.

 

Ne poți asculta și aici: