Două parcuri, de peste 15.000 de metri pătrați, modernizate de Primăria Cluj-Napoca

Parcurile Ștefan cel Mare și Farmec din Cluj-Napoca vor fi modernizate. Proiectul prevede instalarea unor sisteme de iluminat cu leduri și a unor sisteme de irigații, dar și dotarea cu bănci și amenajarea unor locuri moderne de joacă.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca susțin că în prezent are loc analiza documentațiilor tehnice și a ofertelor financiare depuse în urma licitației organizate pentru achiziționarea studiilor de fezabilitate privind reabilitarea celor două parcuri.

„Prin studiul de fezabilitate s-au solicitat soluții pentru modernizarea sistemului de iluminat cu led, implementarea sistemelor de irigații, montarea cișmelelor de apă potabilă, refacerea aleilor dintr-un pavaj permeabil, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, complex modern de joacă), plantări de arbori având în vedere că arborii din zona parcului sunt în declin fiziologic si îmbătrâniți, astfel încât să avem două parcuri publice cu dotări moderne și spații de relaxare”, susține Gheorghe Șurubaru, city-managerul municipiului Cluj-Napoca.

Parcul Ștefan cel Mare are o suprafață de 12.400 metri pătrați, iar Parcul Farmec de 3.200 de metri pătrați.

După finalizarea procedurii de analiză și declararea ofertei câștigătoare, Consiliul local va aproba indicatorii tehnico-economici și se va demara procedura de licitație în vederea achiziționării contractelor de proiectare și execuție.

Următoarele două parcuri pentru care se întocmește documentația de licitație în vederea atribuirii studiului de fezabilitate sunt Parcul Ion Luca Caragiale și Parcul 14 Iulie, anunță Gheorghe Șurubaru.

Sursa foto: Facebook/Gheorghe Șurubaru

Ne poți asculta și aici: