Felújítják a Tűzoltótornyot

A Tűzoltótorony az egyik legfontosabb turisztikai látványosság Kolozsváron, ez év végéig esélye van a felújításra – a beruházás 10 millió lej. A kolozsvári Tűzoltótorony felújítása már megkezdődött, javában folynak a munkálatok.

Miután felszabadítottuk a Tűzoltótorony előtti részleget meg fognak kezdődni a gyalogosítási munkákat fedő procedúrák a mai nevén Tipografiei (Nyomda) utcában. Valójában a közös tér, a természetes kőburkolatok létrehozása, a LED-technológiával történő nyilvános világítás korszerűsítése, a megfelelő városi kellékek felszerelése és fák ültetése a cél”- nyilatkozta az EBS Radiónak Ovidiu Cîmpean, a városháza fejlesztési igazgatója.

A projekt restaurálási, konszolidációs, illetve konzerválási munkálatokat tartalmaz. A torony nemcsak idegenforgalmi központként lesz fontos, de ugyanakkor helyszínt adhat különféle kulturális, vagy művészeti jellegű tevékenységeknek.

A 16. század elején épült Tűzoltótorony látványos panorámát kínál a nyilvánosság számára, amely nagyobbrészt európai uniós finanszírozásból születik újjá.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: