Film despre păpușa Barbie cu actrița Margot Robbie în rolul principal

Actrița australiană Margot Robbie va juca rolul lui Barbie într-un film live action, au anunțat Mattel, compania ce produce celebra păpușă, care anul acesta împlinește 60 de ani, și studiourile Warner Bros. Pictures, potrivit apnews.com.

Acesta este primul film live action din celebra franciză, iar actrița în vârstă de 28 de ani va fi coproducător, prin intermediul companiei sale, LuckyChap Entertainment, informează Mediafax.

Margot Robbie a declarat într-un comunicat că este de părere că filmul va avea „un imens impact pozitiv asupra copiilor și publicului din lumea întreagă”. Deocamdată nu se cunosc titlul și data de lansare ale filmului.

În 1956, Barbara Handler, pe atunci o adolescentă în vârstă de 15 ani, aflată într-o vacanţă în Elveţia, alături de mama ei, Ruth – cofondatoare a companiei de jucării Mattel -, a remarcat o păpuşă, precursoarea lui Barbie, comercializată în magazine sub numele Lili.

Ruth Handler a cumpărat trei păpuşi Lilli şi le-a adus cu ea în California. Trei ani după aceea – pe 9 martie 1959 – a prezentat în premieră mondială versiunea americană a acelei păpuşi, la American International Toy Fair de la New York. Noua păpuşă a fost denumită Barbie, după numele fiicei lui Ruth Handler.

Până când Barbie a împlinit 50 de ani, în 2009, compania Mattel vânduse deja peste 1 miliard de astfel de păpuşi în lumea întreagă, mai ales graţie faptului că noua jucărie „cultiva imaginea unei femei înfloritoare şi sănătoase”.

Margot Robbie a devenit celebră cu rolul din filmul „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese, și a fost nominalizată la premiile Oscar pentru interpretarea din „I, Tonya”, de Craig Gillespie, în care a jucat și actorul de origine română Sebastian Stan.

Sursa foto: imdb.com

Ne poți asculta și aici: