Filmele „Le grand bain” și „Jusqu’à la garde” au câte zece nominalizări la premiile César 2019

Comedia „Le grand bain”, de Gilles Lellouche, și drama „Jusqu’à la garde”, de Xavier Legrand, conduc, cu zece selecții fiecare, în topul nominalizărilor la cea de-a 44-a gală a premiilor César, considerate Oscarurile industriei de film franceze.

Potrivit Le Figaro, citat de Mediafax, acțiunea comediei „Le Grand Bain” este situată în universul înotului sincron, în timp ce „Jusqu’à la garde” este un film șocant despre violența conjugală. Cele două pelicule, alături de westernul englezesc al lui Jacques Audiard „Les Frères Sisters”, adaptarea din Marguerite Duras a lui Emmanuel Finkiel „La Douleur”, comedia lui Pierre Salvadori „En liberté!”, omagiul adus gloriilor muzicii semnat de Alex Lutz „Guy” și „Pupille”, de Jeanne Herry, despre un proces de adopție, sunt nominalizările de anul acesta în categoria „cel mai bun film”.
Xavier Legrand și Gilles Lellouche concurează la premiul pentru cel mai bun regizor cu Emmanuel Finkiel, Pierre Salvadori, Jacques Audiard, Alex Lutz și Jeanne Herry.

La premiul César pentru cel mai bun actor au fost nominalizați Denis Ménochet („Jusqu’à la garde”), Romain Duris („Nos batailles”), Gilles Lellouche („Pupille”), Edouard Baer („Mademoiselle de Joncquières”), Vincent Lacoste („Amanda”), Alex Lutz („Guy”) și Pio Marmaï („En liberté!”).

De asemenea, la premiul pentru cea mai bună actriță au fost nominalizate Mélanie Thierry („La douleur”), Virginie Efira („Un amour impossible”), Léa Drucker („Jusqu’à la garde”), Élodie Bouchez și Sandrine Kiberlain („Pupille”), Cécile de France („Mademoiselle de Joncquières”) și Adèle Haenel („En liberté!”).

Cea de-a 44-a gală a premiilor César va avea loc în 22 februarie, la Sala Pleyel din Paris. Actrița și cântăreața Kristin Scott Thomas va deschide, în calitate de președinte onorific, gala, unde cineastul american Robert Redford va primi un premiu pentru întreaga carieră.

Anul trecut, lungmetrajul „120 battements par minute”, de Robin Campillo, a fost marele câştigător al galei, cu şase trofee, printre care şi cel pentru cel mai bun film.

Sursa foto: Academie des Arts et Techniques du Cinema

Ne poți asculta și aici: