Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Florence + the Machine, 30 Seconds to Mars și Bring Me the Horizon, headliner-ii Electric Castle

Electric Castle Festival a anunțat headliner-ii pentru ediția din 17 – 21 iulie 2019.

Florence + theMachine vin pentru prima dată în România, la Electric Castle. Este una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimei decade, construită în jurul personalității fascinante a solistei, compozitoarei și fondatoarei Florence Welch. Din 2009, când a lansat primul album, trupa a adunat zeci de săptămâni în fruntea clasamentelor muzicale din întreaga lume, nominalizări și premii câștigate la BRIT Awards, Grammy, Mercury, BBC sau Billboard Awards, ca să le amintim doar pe cele mai importante.

Concertul din cadrul Electric Castle vine într-un moment esențial în cariera Florence + theMachine; noul lor album lansat în această vară, High as Hope, aduce schimbări esențiale în linia muzicală, influențate de schimbările radicale pe care Florence Welch le-a făcut în viața ei, o maturitate confirmată atât în plan creativ cât și personal.

Câștigător de Oscar, rock star, fashionicon, techinvestor, Jared Leto a confirmat prezența sa la Electric Castle alături de fratele său, Shannon Leto. Trupa 30 Seconds to Mars este oficial pe afișul viitoarei ediții a festivalului. Cel mai recent album al trupei, America, este promovat printr-un turneu mondial care ajunge și în România, oferind publicului cea mai ambițioasă producție semnată până acum de trupă. Iar asta nu este puțin lucru pentru acești artiști care, pe lângă un șir copleșitor de premii, dețin chiar și un record Guinnes.

Nu oricine are capacitatea lui Jared Leto de a jongla între producții majore de Hollywood și arene pline de zeci de mii de fani, dar în spatele reputației de megastar stă un muzician ce a reușit să vândă peste 15 milioane de albume în cele două decenii de la lansarea trupei. Walk on Water , RescueMe, Kingsand Queen sunt cele mai recente hit-uri 30 Secondsto Mars, marcând un stil nou, cu puternice influențe electro, în muzica trupei, arată organizatorii Electric Castle.

Bring Me The Horizon, este, în opinia acestora, revelația ediției cu numărul 4 a Electric Castle, revin în 2019 pe scena festivalului. Poate cea mai ambițioasă trupă rock britanică a momentului, BMTH va lansa oficial, la începutul anului viitor, un nou album cu care vor porni imediat într-un turneu de promovare în Europa și Australia. Doar două piese de pe viitorul Amo au fost prezentate până acum.

Pornită la drum ca o trupă deathcore, BMTH a experimentat foarte multe genuri de-a lungul celor șase albume înregistrate, ceea ce i-a ajutat foarte mult în a cuceri public din întreaga lume și i-a transformat în cap de afiș pentru cele mai importante festivaluri din Europa. Alături de ei, concitadini din Sheffield și frați în stilul rock, trupa metalcore While She Sleeps apare și ea pe afișul ediției din iulie 2019.

Veterani ai stilului indie rock, Metric ajung în România într-un moment de maturitate al carierei lor începută acum 20 de ani, în Toronto. Carisma solistei Emily Haines stă la baza succesului lor confirmat, de-a lungul timpului, cu numeroase premii. Fie că sunt în turneu cu trupe precum Smashing Pumpinks sau pe cont propriu.

The Vaccines completează lista reprezentanților genului indie la Electric Castle 2019. Boys DJ și producător revoluționar din zona acid techno, care s-a aflat în studio cu Lady Gaga și Snoop Dog sau a creat proiecte alternative cu Skrillex, vine la Bonțida. Prezența lui va fi o premieră în festival, alături de cea a mult‑contestaților Chinese Man, trio‑ul francez de trip hop.

Nominalizați anul trecut pentru un Grammy, Sofi Tukker vor ajunge și ei la Bonțida în plin turneu european. Între rock și electro, organizatorii au inserat și muzică clasică. Kronos Quartet, un proiect ce există de peste 40 de ani și care a câștigat de-a lungul anilor premii Grammy sau Polar, vor fi pe scena festivalului.

Alte nume confirmate la ediția de anul viitor a festivalului sunt Lemaitre, Mono, Tommy Cash, Handsome Furs sau Viagra Boys. Proiectul Hospitality Night continuă și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd.

Abonamentele pentru Electric Castle 2019 se pot cumpăra la prețul de 399 lei, pânâ în 20 decembrie, de pe electriccastle.com.

„Florence + the Machine, 30 Seconds to Mars și Bring Me the Horizon sunt și cele mai scumpe, și cele mai așteptate trupe. Și, probabil, vor avea și cele mai spectaculoase show-uri”, a declarat Andi Vanca, PR-ul Electric Castle în emisiunea „Tibi or not to be”, de la EBS Radio. El a precizat că negocierile cu cele mai importante trei trupe au durat cinci luni.

Andi Vanca spune că la ediția de anul viitor ar putea fi doborât recordul de audiență. „Anul acesta am avut aproximativ 40.000-45.000 de oameni în fiecare zi, un trafic total de vreo 212.000 de oameni. Datorită numelor, cu siguranță anul acesta vor fi mult mai mulți oameni, poate vom ajunge chiar la capacitatea maximă și vom da sold out la un moment dat”, a mai spus PR-ul festivalului.

Sursa foto: Electric Castle Festival

Ascultă aici interviul acordat de Andi Vanca realizatorului emisiunii Tibi or not to be:

 

X
X
X