FOTO | 100 de sportivi clujeni și elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați de Consiliul Județean

100 de sportivi clujeni valoroși, dar și elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, au primit premii în bani. Printre ei se numără și șase sportivi cu dizabilități.

Premiile au fost acordate astăzi la Consiliul Județean Cluj. Sportivii premiați sunt cei care au obținut cele mai bune rezultate în competițiile la care au participat în anul 2018.

Printre cei 100 de sportivi clujeni, practicanţi ai mai multor sporturi, s-au numărat şi șase sportivi cu dizabilităţi, care au înregistrat performanţe deosebite pe parcursul anului 2018.

Printre cei premiați este și Ana Dascăl, care în acest an a fost multiplă campioană națională la înot atât la juniori la categoria de vârstă 16 ani, cât și la seniori.

„Practic înotul de performanță de aproximativ 6 ani și aceste performanțe le-am obținut cu multă muncă, multă voință și multă ambiție pentru că îmi doresc să ajung pe cele mai înalte trepte ale podiumului la olimpiade, campionate mondiale și europene”, a declarat pentru EBS Radio Ana Dascăl.

Și Raluca Petruș, care face parte din lotul echipei de handbal feminin a Universității Cluj se află printre premianții Consiliului Județean.

„Am fost convocată și la lotul național de tineret, unde am ocupat locul 8. Am avut o pregătire intensă de o lună și jumătate înainte de Campionatul Mondial. Eu sunt componenta lotului de șase ani, am fost și la juniori. A fost foarte greu și echipele au fost foarte puternice. A fost un campionat greu, dar am terminat cu bine”, a spus handbalista Raluca Petruș.

Cei 14 elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Națională au primit câte 1.000 de lei, iar elevii de la 10 la BAC au primit fiecare câte 2.000 de lei. Cei 100 de sportivii au primit fiecare câte 500 de lei.

Iulia Andreea Drăgan este acum studentă în anul I la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, dar a absolvit Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda și a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an.

„Am învățat constant și m-am pregătit și mai intensiv chiar înainte de examen, am recapitulat toată materia. Am încercat să învăț constant pe parcursul celor patru ani de liceu. Am avut și suportul părinților și acum mă concentrez pe facultate”, a declarat Iulia.

Rebeca Rus este elevă la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla și a fost și ea premiată pentru media 10 obținută la Evaluarea Națională. „Nu pot să spun că am stat să tocesc. Adică am avut încredere în mine și materiile din care am dat examenul au fost mereu printre preferatele mele. Aș vrea să studiez medicina, chiar dacă sunt la matematică-informatică”, a spus și Rebeca.

„Felicit tinerii de excepție, elite și valori ale Clujului, sportivii și elevii de 10, care fac cinste județului și învățământului clujean, şi care, împreună cu părinţii, antrenorii şi dascălii care i-au format, promovează judeţul, încurajându-i să continue pe drumul început”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: