FOTO | 50 de saci de deșeuri au fost strânși din Rezervația Naturală Cheile Turzii

50 de voluntari au participat la o acțiune de ecologizare în defileul Rezervației Naturale Cheile Turzii.

Chiar dacă în cadrul acestor acțiuni, care au loc periodic, cantitatea de deșeuri strânse este mai mică de la an la an, turiștii continuă să arunce gunoaie și să lase mizerie în urma lor.

Acțiunea de curățenie a fost organizată de Biroul Arii Protejate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, în colaborare cu Tiroliana Cheile Turzii, iar la aceasta au luat parte proape 50 de voluntari care, împreună cu organizatorii, au igienizat zona defileului și platoul dinspre Cheia.

Aproape 50 de saci de gunoaie au fost strânși și transportați de către primăriile comunelor Mihai Viteazu și Petrești.

„Odată cu trecerea timpului, cantitățile de deșeuri colectate din Chei sunt tot mai reduse. Este, fără îndoială, efectul benefic al acțiunilor de conștientizare întreprinse de rangeri și salvamontiști, dar și al creșterii nivelului de educație ecologică al vizitatorilor. În plus, trebuie avut în vedere și faptul că o mare parte a acestor deșeuri nu sunt rămase în urma vizitatorilor ci sunt aduse din amonte, de Valea Hășdății, atunci când plouă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo organizează două acțiuni de ecologizare de mare amploare, primăvara și toamna, în Cheile Turzii. Alte acțiuni de ecologizare au loc însă pe tot parcursul sezonului de vizitare, de diferite organizații care se ocupă de prtecția mediului.

Ne poți asculta și aici: