Traseele turistice din Cluj, pregătite pentru perioada de după starea de urgență

Odată cu ridicarea restricțiilor de circulație, pasionații de natură și călătorii din Cluj și nu numai vor beneficia de trasee turistice accesibile în județ, curățate și foarte bine semnalizate.

De acest lucru se îngrijesc, de mai bine de o lună, salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont-Salvaspeo.

„Au fost reparcurse toate traseele din județ, s-a realizat o inventariere a necesarului pentru refacerea marcajelor și au fost demarate lucrările de curățare a traseelor și de montare de noi stâlpi indicatori, realizați la Baza Salvamont din Cheile Turzii. În acest context, au fost deja remarcate principalele trasee turistice din zonele Cheilor Turzii și Făget”, potrivit Consiliului Județean Cluj, autoritate în subordinea căreia se află Serviciul Salvamont.

Salvamontiștii vor continua munca și în perioada următoare. În județul Cluj există aproape 100 de trasee turistice, însumând aproximativ 800 de kilometri, și care sunt situate în zonele Cheile Turzii și Muntii Trascăului, Făget, Vlădeasa, Muntele Mare și Munții Gilăului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că restricțiile de circulație ar putea fi ridicate după data de 15 mai, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Astfel, românii s-ar putea deplasa oriunde în țară, fără a mai fi nevoiți să declare unde și de ce ies din casă.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/cjcluj/

 

Ne poți asculta și aici: