FOTO | Căsuțe cu cărți în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

Clujenii iubitori de sport şi de lectură în aer liber vor putea îmbina cele două activităţi în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” al Universităţii Babeş-Bolyai. Împreună cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, UBB a inaugurat o serie de mini-biblioteci în incinta parcului.

„Ne dorim să sprijim cât mai mult și a treia misiune a universității, care este aceea de transfer de cunoștințe academice și nu numai către comunitate. Această acțiune cu aceste căsuțe de cărți arată că vom combina sportul și cultura, cele două formează o echipă foarte bună. Ne dorim să încurajăm toți oamenii și în special copiii să citească din ce în ce mai mult”, a declarat Cristian Litan, prorector al UBB.

Cărțile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți.

Orice persoană care dorește să doneze cărți o va putea face lăsându-le în căsuțele din parc.

Directorul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, Sorina Stanca, a declarat că într-o astfel mini-bibliotecă încap cam 20 de cărți, toate provenind din donații.

„Sunt cărți de beletristică, pentru copii dar și pentru părinți, dar și de alte tipuri. Inițiativa va fi continuată și ne gândim să amplasăm astfel de căsuțe în Grădina Botanică sau în Parcul Feroviarilor. Ne dorim să fim cât mai aproape de cititori”, a subliniat Stanca.

Text și foto: Ioana Pârlea

Te-ar mai putea interesa