FOTO | Celulă de criză, la Cluj, pentru câinii fără stăpân. Patrupedele stau înăuntru și au hrană și asistență medicală asigurată

250 de câini fără stăpâni sunt găzduiți la Centrul de gestionare al RADP Cluj-Napoca. Pe perioada în care temperaturile sunt foarte scăzute, animalele au parte de atenție suplimentară.

Patrupedele, în număr de 250, care sunt găzduite la Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân din oraș, stau în cuști la temperaturi de 7 – 9 grade, chiar și când este ger, și au parte de hrana și asistența sanitară, dă asigurări chiar primarul Clujului, Emil Boc, care a făcut o vizită la centru.

Din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă a anului, RADP a decis instituirea unei celule de criză capabilă pentru a putea lua măsuri speciale atunci când situația o impune, pentru a veni în ajutorul patrupezilor care se află în adăposturi.

Câinii sunt ținuți în interior, pentru a le fi asigurat confortul termic, iar instalațiile de căldură funcționează la capacitate maximă.

De asemenea, personalul a fost suplimentat astfel încât să poată interveni operativ 24 de ore din 24, dar și în cazul unor situații neprevăzute.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc