FOTO | Cozi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj. Aproape 400 de persoane au donat sânge în doar trei zile

Aproape 400 de clujeni au donat sânge în primele trei zile ale campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, organizată de UBB.

Clujenii s-au prezentat în număr mare pentru a dona atât la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, cât şi la Centrul mobil care, în primele două zile ale campaniei a fost amenajat în mall-ul din cartierul Gheorgheni, cu sprijinul Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Mureș.

„Campania, care a devenit deja o tradiţie pentru Universitatea Babeş-Bolyai, are un ecou şi un impact din ce în ce mai mari în comunitatea clujeană. Reuşim să atragem un număr din ce în ce mai mare de donatori de la o ediţie a campaniei la alta” , a declarat purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Campania UBB este la cea de a șasea ediție și aceasta a cuprins o campanie în cadrul căreia studenţii voluntari ai universității au informat peste 5.000 de clujeni cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acesteia şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti. Sângele unui donator poate salva trei vieţi.

Campania se va desfășura până vineri, 23 noiembrie, în intervalul orar 7.30 – 13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18.

În cadrul primelor cinci ediţii ale campaniei inițiate de UBB au donat aproximativ 2.000 de persoane.

Ne poți asculta și aici: