FOTO | Dispozitiv pentru hrănirea animalelor de companie, de la distanță, dezvoltat de studenții UTCN

O echipă de studenți ai Universității Tehnice din Cluj a lansat un dispozitiv care permite hrănirea animalelor de companie, de la distanță, cu ajutorul tehnologiei.

În funcție de greutatea câinelui sau a pisicii, sistemul calculează porția necesară de mâncare.

„Dispozitivul este controlat de la distanță printr-o pagină web sau printr-o aplicație mobilă și când se introduc datele putem selecta categoria, de la sub 10 kilograme până la peste 50 de kilograme. Apoi apăsăm butonul start care declanșează motorul care permite mâncării să treacă, să se hrănească animalul”, spune studentul Felician Ștefan Vancea.

Studenții de la UTCN sunt încurajați să dezvolte produse inovative. Astfel, nu doar că transferă în practică teoria învățată pe băncile facultății, dar își dezvoltă creativitatea și spiritul antreprenorial.

În plus, spune profesorul Ioan Valentin Sita, aceștia au un avantaj și la angajare.

„Este un punct în plus în CV-ul studenților. Demonstrează că au trecut de la experiența teoretică la cea practică de care este nevoie în companii și au deja un proiect implementat. Utilizând un mediu de programare, o placă de dezvoltare, senzori și elemente de acționare, ei pot dezvolta orice tip de dispozitiv automatizat”, a explicat Ioan Valentin Sita, profesor în cadrul UTCN.

Dispozitivul care permite hrănirea animalelor de companie de la distanță a fost prezentat în cadrul competiției Internet of Things Student Challenge.

Ioana Pîrlea

Sursa foto: Arhiva personală