FOTO | Horia Tecău: Un sportiv inteligent este un sportiv mai bun și un elev mai disciplinat

Acestea sunt cuvintele pe care le-a transmis jucătorul de tenis Horia Tecău copiilor clujeni, cărora le-a oferit exemplare din ultima sa carte, cu autograf.

Tenismenul Horia Tecău i-a îndemnat pe elevii clujeni să îmbine sportul cu lectura și le-a povestit despre începuturile sale în sport. Deși nu i-a fost ușor, Tecău a reușit să unească tenisul și cititul, iar asta l-a ajutat să ajungă unde este astăzi.

„Un sportiv mai inteligent este un sportiv mai bun și un elev mai disciplinat și mai rezistent. Este un elev mai bun! Deci se îmbină amândouă foarte bine. Toți copiii le pot face pe amândouă, necesită mai mult efort din partea lor și din partea familiei care îi susține, dar se pot face amândouă. Totul depinde de ei”, a spus Horia Tecău.

„Viața în ritm de tenis”, cum se numește cartea lui Horia Tecău destinată copiilor, este un proiect prin care acesta încearcă să-i motiveze pe cei mici să-și urmeze visele.

„Mi-ar fi plăcut și mie să am o astfel de carte să o citesc când eram de vârsta lor. Și atunci am pus aceste experiențe pe hârtie, într-o carte. Este un proiect care-mi este foarte drag pentru că am ocazia să mă întânesc cu copiii, aflu despre experiența lor și încerc să îi motivez și să îi încurajez să-și îndeplineacă visul”, a mai spus Horia Tecău.

Tenismanul se află la Cluj-Napoca pentru confruntarea din Cupa Davis dintre România și Polonia. El va juca duminică, în meciul de dublu, împreună cu Florin Mergea.

 

Ne poți asculta și aici: