Premieră la Cluj. Elevii de la două școli fac orele de sport în bazin

Elevii de la școlile „Octavian Goga” și „Ion Creangă” din Cluj-Napoca fac înot la orele de sport. Aceste cursuri se desfășoară în Bazinul din cartierul Grigorescu, unde elevii sunt transportați cu microbuze speciale.

La Școala „Octavian Goga” din Mănăștur merg la piscină și învață să înoate copiii din clasele a treia și a patra. „Mie îmi place la ora de înot pentru că îmi place de antrenorii noștri și-mi place să stau în apă”, spune o elevă. „Învățăm să sărim, învățăm să înotăm cu spatele, să facem pluta”, adaugă o altă colegă. „Mie îmi place să-i văd pe ceilalți cum înoată”, a spus o altă fată.
În semestrul al doilea și copiii din clasele întâi și a doua vor ajunge în ora de sport în bazin.

„În fiecare zi pleacă o clasă, însoțită de doamna învățătoare, însoțită de profesorii de sport și de 2-3 părinți care vin voluntari, pleacă cu microbuzul RADP-ului în 2 ture, dar cam pleacă toți din clasă, nu există să nu meargă”, a declarat, pentru EBS Radio, Darius Chiș, directorul școlii.

La Școala „Ion Creangă”, de acest program beneficiază în prezent 178 de elevi, din clasele a doua, a patra, a cincea și a opta, susține conducerea unității de învățământ.

Proiectul care își propune să promoveze înotul în rândul elevilor a fost demarat de reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca și ai Regiei Autonome a Domeniului Public, administratorul Bazinului Olimpic din Grigorescu.

Text și foto: Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: