FOTO | În era internetului, un tânăr a lansat un nou joc de societate. „Dexplicații” pune accent pe creativitate

Tinerii se dovedesc tot mai inventivi, nu doar când vine vorba de jocurile video, ci și în cazul celor de tip board games.

Alexandru, un tânăr artist, și-a lansat sâmbătă, la Cluj, propriul joc. Între 4 și 160 de persoane își pot maifesta, simultan, creativitatea în cadrul celor trei runde.

„Jocul este un board game, conține 1000 de cartonașe, cuvintele reprezintă obiecte, dintre care 172 sunt regionalisme, iar scopul jocului este de a te face înțeles. În prima rundă ai voie să foloseși câte cuvinte vrei pentru a descrie cartonașul, în a doua un sigur cuvânt, iar în a treia mimă. Explorăm mai multe moduri de a comunica: verbal, non-verbal și esențializare. Ideea de a crea un joc a venit ca o necesitate pentru că jucam jocuri de societate cu prietenii mei, dar unele erau traduse destul de prost și așa am ajuns în formula Dexplicații”, spune Alexandru Șerban.

Jocul se află acum într-o fază experimentală, iar până în prezent tânărul creator a realizat 200 de exemplare, toate handmade. Dacă feedback-ul primit va fi unul pozitiv, acesta se gândește să ducă producția acestui joc la o scară mai mare.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: