Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Mobilizare pentru Eston! Calul în vârstă de 5 ani are nevoie de o intervenție chirurgicală ale căror costuri se ridică la 2.000 de euro

Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au organizat o petrecere caritabilă de Crăciun cu scopul de a strânge fonduri pentru Eston, un cal care are nevoie de o operație la un picior.

Eston este internat la clinică de doi ani de când a fost preluat de la o asociație care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale și a fost supus deja la două operații, după diagnosticul de fractură de metatars.

Calul are nevoie și de o a treia intervenție chirurgicală, ale cărei costuri sunt de aproximativ 2.000 de euro, inclusiv șuruburile necesare, spun reprezentanții clinicii.

„El este un căluț salvat, un căluț care ne-a fost oarecum încredințat de o asociație de protecția animalelor care se ocupă de salvarea cilor. Eston are o fractură de meatars, o fractură de picior, practic, care îl împiedică să ducă o viață normală. A suferit deja două intervenții chirurgicale la respectiva fractură, o infecție la piciorul respectiv, care acuma s-a vindecat și este nevoie pentru a interveni a treia oară în scopul de a finaliza practic vindecarea”, a declarat Alexandra Mureșan, asistent universitar.

Pentru această petrecere studenții au confecționat produse hand made pe care le-au pus în vânzare, au făcut prăjituri, inclusiv vegane, sarmale, clătite și ceai cald.

Printre cei care au dorit să doneze pentru Eston s-au numărat și jucătorii echipei de bachet U-Banca Transilvania.

„Mă bucur că am reușit să venim, că am avut liber azi pentru că ieri am avut meci la Pitești și am fost toată noaptea pe drum. Dorim și noi să ajutăm cât de mult putem din punct de vedere financiar ca această operație să fie de succes și să se întâmple cât mai curând”, a declarat pentru EBS Radio Mihai Silivășan, antrenorul U-BT Cluj.

Cu ajutorul zecilor de studenți, copiilor, tinerilor, vârstnicilor și a echipei de baschet U-BT, organizatorii au reușit să strângă 6.300 de lei, respectiv 70% din cei 2.000 de euro, cât costă operația de care mai are nevoie calul Eston pentru a se face bine.

Alexandra Ogruțan

Te-ar mai putea interesa

X
X
X