Campanie de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân

Studenții de la Medicină Veterinară au programată sâmbătă o acțiune caritabilă pentru cățeii și pisicile aflate în îngrijirea asociațiilor pentru protecția animalelor.

Echipe de câte trei studenți aflați în ultimul an de studiu, vor începe intervențiile la ora 8.00, sub supravegherea cadrelor didactice și a medicilor de la USAMV.

„Dorim să sprijinim comunitatea, dar vizăm și beneficiile acestei inițiative – control al înmulțirii animalelor fără stăpân, ajutorul pentru familiile cu venituri mici, reducerea numărului de animale care sunt abandonate, aici e vorba de pui sau animale cu un comportament agresiv, limitarea cazurilor de abuz împotriva animalelor, reducerea incidenței unor afecțiuni medicale frecvente la animalele nesterilizate – tumori mamare sau de prostată, piometru, boli cu transmitere sexuală, prevenirea vagabondajului și a luptelor între masculi, reducerea animalelor din adăposturi/ecarisaj și, implicit, reducerea costurilor suportate de către comunitate, scăderea cazurilor de eutanasie pentru animalele fără stăpân care nu sunt adoptate sau suferă de afecțiuni costisitoare, precum și reducerea cazurilor de persoane atacate de câini agresivi fără stăpâni”, a precizat prodecanul Facultății de Medicină Veterinară, Conf. dr. Cosmin Pestean.

Cei peste 50 de studenți implicați în proiect vor opera animalele la Clinica de Urgență FMV. Echipele vor fi formate din câte trei studenți de la cele trei linii de predare, respectiv română, engleză, și franceză.

Până acum au fost programați pentru operație aproximativ 40 căței și pisici, dar vor fi primite și alte animale, care nu sunt neapărat în grija organizațiilor non-profit.

Sursa foto: Facebook/USAMV Cluj

Ne poți asculta și aici: