FOTO | Moment istoric la Filarmonica din Cluj. Orchestra și Corul de bărbați înregistrează primul CD după mai bine de 20 de ani

Orchestra și Corul de bărbați au finalizat înregistrările de studio pentru opera în concert „Fata din vestul sălbatic”, de Giacomo Puccini, care va fi imprimată pe CD.

Este prima dată după mai bine de 20 de ani când Filarmonica din Cluj a înregistrat în studio o compoziție integrală, care va ajunge la publicul internațional.

CD-ul va fi produs de către o cunoscută casă de discuri olandeză, proiectul fiind co-finanțat de Gordon Getty, compozitor, și fiul celebrului J. Paul Getty, cel mai bogat om din lume în anii ’50

„Filarmonica nu a mai făcut înregistrări de studio de mai bine de 20 de ani. Iar în ce privește Fata din vestul sălbatric nu s-a mai făcut în Cluj de prin anii ’70, iar pe piața internațională ultima înregistrare care s-a făcut cu această operă a fost în anul 1978. Filarmonica și Corul de Bărbați scriu istorie odată cu înregistrarea acestui CD”, a declarat pentru EBS Radio purtătorul de cuvânt al Filarmonicii din Cluj, Geanina Simion.

Opera în concert „Fata din vestul sălbatic”, la care muzicienii Filarmonicii au lucrat timp de o săptămână, va putea fi văzută diseară, de la ora 19.00, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai. Dirijor va fi Lawrence Foster.

Ovidu Cornea

Sursa foto: Facebook/Filarmonica de Stat Transilvania

X
X
X