Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | Peste o treime din mașinile verificate în trafic, în județul Cluj, prezentau defecțiuni sau nu aveau inspecția tehnică

Aproape 3.500 de vehicule verificate tehnic în trafic anul trecut de inspectorii RAR în întreaga țară prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român (RAR) a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea prezentau probleme.

În județul Cluj au fost verificate 2.737 de autoturisme, dintre care 37.66% au fost neconforme. Mai mult, 147 de mașini prezentau pericol iminent de accident, potrivit reprezentanților RAR. De asemenea, 2.12 % dintre vehicule verificate în trafic la Cluj prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică, respectiv aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Cele mai grave probleme au fost la la sistemele de frânare și direcție, dar au fost găsite și autovehicule cu defecțiuni la instalația electrică de iluminare și semnalizare.

Anul trecut, la nivel național, au fost aplicate 625 de amenzi, au fost retrase 600 de certificate de înmatriculare și reținute 6 permise de conducere.

Sursa foto: RAR

X
X
X