FOTO | Prima celulă de depozitare a deșeurilor de la noul centru din Cluj va fi dată în folosință anul viitor

Lucrările de remediere a alunecărilor de teren de la noul Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj sunt aproape gata. CJ Cluj anunță că deșeurile vor putea fi duse la noul centru de anul viitor.

Problemele au început în momentul în care versantul pe care este amplasată celula de depozitare a deșeurilor a luat-o la vale.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, lucrările de remediere a alunecărilor de teren sunt aproape de finalizare.

„Estimăm că prima celulă de depozitare a deșeurilor va fi dată în folsință în cursul anului viitor”, a declarat Alin Tișe.

În ceea ce privește celula de depozitare de la CMID, reprezentanții CJ au arătat că până în acest moment au fost realizate o serie de lucrări care au vizat continuarea construcției digului nordic și, respectiv, a execuției de terasamente pe dig. Pe lângă alte lucrări la sub-celulele 2 și 3 a fost realizate lucrări care privesc impermeabilizarea bazinului de levigat.

În tot acest timp, autoritățile județene continuă lucrările de închidere a rampei neconforme de gunoi de la Pata Rât, unde, de asemenea, au fost mari probleme din cauza alunecării de deșeuri.

Ne poți asculta și aici: