FOTO | România în 100 de fețe. Elevi, profesori și invitați au umplut de culoare Liceul „Onisifor Ghibu”

100 de personalități care au marcat istoria României au fost pictate pe zidurile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, în cadrul unui proiect inițiat de elevi.

Elevii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca s-au gândit la un mod inedit de a marca Centenarul Marii Uniri. Astfel, sub îndrumarea artistul Kero Zen, elevi, profesori și invitați ai acestora au pictat pe zidurile școlii 100 de personalități care au marcat deciziv istoria României.

Elevii școlii unde învață 1.900 de copii au dorit și ca lucrarea lor de artă să rămână în timp, ca o amintire a trecerii lor prin liceu.

Picturile au fost practic imprimate pe lucrarea murală cu spray. Printre invitații elevilor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” s-a numărat și primarul Emil Boc, proiectul fiind, de altfel, sprijinit financiar de Primărie și Consiliul Local.

Emil Boc a imprimat pe zidul liceului profilul marelui istoric, Vasile Pârvan.

„Sunt impresionat de maniera în care tinerii de la Liceul Teoretic <<Onisifor Ghibu>> au înțeles să sărbătorească Centenarul, lăsând în urma trecerii lor prin școală o lucrare de artă contemporană ce îmbină prezentul cu moștenirea celor 100 de ani de istorie a României și totodată, pune în centru Omul”, a spus Emil Boc.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Te-ar mai putea interesa

X
X
X