Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | S-au scos la licitație lucrările de restaurare a Castelului Bánffy din Răscruci. Cum va arăta noua atracție turistică

Consiliul Județean Cluj a scos la licitație execuția lucrărilor de restaurare și conservare a Castelului Banffy din Răscruci, estimate la peste 13 milioane de lei, fără TVA.

Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Atribuirea contractului se va face în funcție de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60%, iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 29 noiembrie. Termenul de realizare este de 2 ani din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

„Ne dorim ca într-un timp cât mai scurt, această perlă arhitecturală a Clujului să fie redată circuitului turistic, astfel încât vizitatori din toate colțurile țării și ale lumii să se poată bucura de un monument istoric cu adevărat unic. Ceea ce e însă extrem de important, și insist asupra acestui aspect, e ca firmele ce se vor înscrie în competiție să aibă capacitatea necesară realizării unei lucrări de o asemenea finețe, specifice unui monument istoric supus unor reguli extrem de stricte”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Contractul presupune atât restaurarea imobilului, cât și a parcului monument. Potrivit documentațiilor tehnice, la parterul imobilului se va face distribuția vizitatorilor, iar la etaj va fi amenajată o bibliotecă/mediatecă, o sală pentru activități culturale, o sală de curs, un birou de cercetare și unul administrativ, dar și grupuri sanitare. La subsol va fi amenajat un spațiu expozițional.

În curtea castelului este prevăzută amenajarea parcului ornamental, dar vor fi restaurate și pontonul, pasarela peste canal, podurile peste șanț, pavilionul, fântâna arteziană și zidul de sprijin.

Consiliul Județean a accesat pentru reabilitarea castelului o finanțare europeană în valoare peste 19 de milioane de lei.

X
X
X