FOTO | Spectacolul „Cenușăreasa” revine după mai mulți ani pe scena Teatrului de păpuși „Puck”

Copiii se vor putea reîntâlni cu celebra poveste a Cenușăresei după câțiva ani în care acest spectacol nu s-a mai jucat pe scena teatrului de păpuși din Cluj-Napoca.

Spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Aureliu Manea, va fi prezentat la Teatrul de Păpuși „Puck” duminică, 13 ianuarie, de la orele 11.00 și 12.30.

Sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 11.00, este programată și o reprezentație a spectacolului „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, în regia lui Attila Szabó.

Spectacolul „Cenușăreasa” vine într-o nouă versiune scenică a regretatei regizoare Mona Marian și se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși „Puck” de a valorifica marile povești ale literaturii universale. Spectacolul va pune în valoare tehnica mânuirii păpușilor, decoruri și imagini scenice rafinate și alternanța interpretativă marionetă – actor.

Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

Spectacolul a avut premiera în martie 1995. De-a lungul anilor, a fost invitat la numeroase festivaluri din România și din țări ca Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina sau Spania. „Cenușăreasa” se joacă în limba română, durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Ciobănașul cu ochi de stele”/„A csillagszemű juhász”. Eroul poveștii este un ciobănaș care se încăpățânează să nu dea ascultare poruncilor nesăbuite ale regelui său.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Ne poți asculta și aici: