Spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck” ajung în toate comunele din județul Cluj

Proiectul „Acces la cultură al copiilor din mediul rural”, derulat de Teatrul de Păpuși Puck și Consiliul Județean, presupune punerea în scenă a spectacolelor pentru copii în toate comunele din județul Cluj.

Startul proiectului a fost dat luni, de la ora 10.00, în comuna Negreni, unde actorii le-au prezentat copiilor spectacolul „Croitorașul cel isteț”, o a doua reprezentație având loc, în aceeași zi, în comuna Ciucea, de la ora 12.00. Spectacolul a fost prezentat miercuri și micuților din comuna Poieni și din orașul Huedin, iar vineri va fi pus în scenă în Călățele și Mărgău.

Săptămâna viitoare, caravana Teatrului de Păpuși „Puck” ajunge la Izvoru Crișului și Căpușu Mare, luni, 15 aprilie, iar marți, 16 aprilie la Aghireșu și Gârbău, cu piesa „Scufița Roșie și lupul cel flămând”. Marți, 23 aprilie, „Croitorașul cel isteț” va fi pus în scenă la Valea Ierii și în comuna Săvădisla.

„E, în primul rând, o chestiune de echitate. Accesul la cultură nu trebuie să fie rezervat doar copiilor din mediul urban, copiii de la sate având dreptul, în egală măsură, la aceste spectacole captivante. Acesta a fost, de altfel, motivul pentru care am sprijinit financiar mai multe instituții culturale subordonate, prin achiziționarea de microbuze moderne, tocmai pentru a putea ajunge ușor în toate colțurile județului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Cluj