FOTO | Spectaculos! 30.000 de lalele colorează Grădina Botanică din Cluj

Spectacol vizual în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. În această perioadă colecția de lalele, cea mai mare de până acum, poate fi admirată în toată splendoarea.

176 de soiuri de lalele colorează aleile Grădinii Botanice „Alexandru Borza”.

„Avem plantați circa 30.000 de bulbi de calitate extra, cumpărați de la o renumită firmă din Olanda, care aprovizionează și Casa Regală de acolo. Am observat că foarte mult apreciate sunt lalelele tip bujor, care au mai multe petale. Anul acesta, pe lângă alte soiuri nou introduse în colecție avem două cu floarea maronie, care e ceva inedit și pe care nu le-am mai avut în cultură. Este vorba despre soiurile La Belle Epoque și Brownie”, a declarat pentru EBS Radio dr. ing. horticol Angela Pui, șeful sectorului ornamental al Grădinii Botanice din Cluj-Napoca.

În fiecare an, specialiștii încearcă să includă în colecție toate tipurile de lalele, dintr-o paletă coloristică diversă. Iar vizitatorii se declară fermecați.

„Este ceva feeric, extraordinar. Ne place foarte mult. Este o oază de verdeață și de culoare”, spune un vizitator al Grădinii Botanice din Cluj-Napoca.

„Splendid. E minunat. Nici să vopsești cu pensula nu poți mai frumos”, a spus un altul.

Sezonul lalelelor aduce cel mai mare număr de vizitatori. În întreg anul 2018 peste 200.000 de persoane au trecut pragul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca, aproape un sfert dintre acestea în luna aprilie. Tot în această perioadă, clujenii pot admira și zeci de soiuri de narcise și zambile.

Text și foto: Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: