FOTO & VIDEO | Peste 3.800 de oameni au citit la Cluj neîntrerupt, timp de 11 ore, în încercarea de a doborî un record mondial

3.855 de oameni au citit în cascadă, neîntrerupt, poemele lui Mihai Eminescu, în încercarea de a duce Clujul în Cartea Recordurilor Guinness.

Pentru a doborî recordul secțiunii „Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă” și pentru a duce orașul în Guinness World Records, organizatorii și-ar fi dorit ca 10.000 de oameni să citească, însă numărul celor care au făcut acest lucru ar fi suficient pentru stabilirea unui nou record mondial.

Copii, părinți, bunici, oficialități și foarte mulți tineri au stat practic la coadă ca să citească poezii scrise de Mihai Eminescu, în încerarea de a doborî recordul secțiunii „Most people in a reading relay” – „Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă”. În Piața Unirii din Cluj-Napoca oamenii au citit neîntrerupt timp de aproape 11 ore.

După evaluare și verificarea de către reprezentanții Guinness se va stabili dacă Clujul a reușit să stabilească un nou Record Mondial Guinness la această secțiune.

Recordul este deținut în prezent de India. 3.071 de oameni au citit neîntrerupt la Rajkot în 22 septembrie 2015.

Evenimentul inedit a fost organizat în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, pentru a serba Centenarul Marii Uniri. Cartea din care s-a citit, „100 de poeme alese” de Mihai Eminescu, a fost publicată special pentru acest eveniment și a fost dăruită fiecărui participant la Marea Lectură.

Marea Lectură a început la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania.Încercare de Record Guinness: cei mai mulți oameni care citesc!!Vă așteptăm azi la lectură în Piata Unirii“100 de poeme” de Mihai Eminescu este materialul propus de organizatori pentru a doborî Recordul Mondial Guinness la secțiunea "Most people in a reading relay" – "Cei mai mulți oameni care citesc în cascadă". Am avut avut plăcerea să particip la startul acestei acțiuni culturale alături de dl Valentin Cuibus, inspector general al I.S.J. Cluj, prof. univ. dr. Vasile Dîncu și dl George Ivașcu, Ministrul Culturii si Identitatii Nationale.Mai multe informații despre eveniment: https://www.facebook.com/events/388741525002746/#FICT #FICT2018 #Cluj #Cluj100 #Romania #CulturaUneste

Publicată de Emil Boc pe Sâmbătă, 6 octombrie 2018

Foto FICT si Cluj100

Ne poți asculta și aici: