FOTO & VIDEO | Școala mobilă la Turda! Un microbuz amenajat ca atelier școlar va ajunge la copiii din comunitățile defavorizate

Microbuzul școlar, dotat cu laptopuri, televizor, băncuțe și planșe magnetice, va ajunge la aproape 300 de elevi din zona municipiului Turda.

Microbuzul „Școala mobilă” a fost achiziționat de Primăria Turda în cadrul proiectului cu finanțare europeană „CEPS Turda – calitate, educație și prietenie în școlile din Turda”.

Autoritățile speră că dotările acestui microbuz să contribuie la „reducerea abandonului școlar timpuriu, deoarece prin intermediul lor, școala va fi mai aproape de comunitățile defavorizate, modelând într-un mod prietenos și profesional atitudinea copiilor și a elevilor vis a vis de școală, atrăgând și motivând copiii, elevii și părinții acestora în activități educaționale”.

Microbuzul este dotat cu două birouri, două laptopuri, imprimantă, TV, băncuțe și masă, pereți laterali cu planșe magnetice, spații de depozitare, cafetieră, microunde, minifrigider și dozator de apă. Mașina dispune de sistem de aer condiționat, iar la exterior are un televizor de mari dimensiuni și sistem de sunet, o marchiză laterală care asigură protecția de soare, un generator de curent și cabluri de alimentare direct de la prize, așa încât activitățile outdoor să poată fi organizate în oricare dintre comunitățile defavorizate vizate de proiect.

Beneficiari ai noului microbuz sunt „160 de copii antepreșcolari și preșcolari însoțiți de mamele/tutorii lor, care vor participa la ateliere educative pentru dezvoltarea competențelor lingvistice, sociale și cognitive, la acțiuni de mentorat și consiliere, și 120 elevi de gimanziu aflați în risc educațional, implicați în activități de recuperare școlară și dezvoltare de abilități sociale prin mentorat”, susțin autoritățile.

CEPS Turda este un proiect în valoare de 1,4 milioane de euro), finanțat din Programul Operațional Capital Uman.

Publicată de Matei Cristian pe Vineri, 1 martie 2019

Sursa foto: Primăria Turda

Ne poți asculta și aici: