Doar un lot al autostrăzii Sebeș-Turda are șanse de finalizare în acest an

Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda ar putea fi dat în folosință, însă doar parțial, în acest an. Lucrările efective pe porțiunea cuprinsă între Sebeș și Sântimbru au ajuns la un stadiu fizic de peste 90%.

Cei 17 kilometri de autostradă pot fi finalizați până la sfârșitul anului, însă închiderea proiectului, care include finalizarea nodului rutier Sebeș, va putea fi realizată doar ulterior, estimează reprezentanții CNAIR.

În schimb, pe lotul 2, între Sântimbru și Aiud, șansele de finalizare par reduse, deși termenul inițial era tot finalul acestui an, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Digi 24:

„Mi-aș dori ca cei 24 de kilometri, al doilea tronson din Sebeș-Turda, din cei 41 de kilometri, să fie finalizat în acest an. Antreprenorul spune că până în decembrie finalizează, eu persoanal, uitându-mă la cum evoluează lucrurile acolo, am mari rezerve că vor fi finalizați și dați în trafic în acest an”, a spus ministrul.

Loturile 1 și 2 din autostrada Sebeș – Turda sunt 2 proiecte cu mari întârzieri, lucrările fiind începute în anul 2014. Loturile 3 și 4, între Turda și Aiud, cu o lungime de 29 de kilometri, au fost deschise circulației în 2018.

 

Ovidiu Cornea

 

FOTO / Facebook Pro Infrastructură

Ne poți asculta și aici: