FOTO & VIDEO | Ziua interacțiunii om-animal. Clujenii și-au învins teama și s-au jucat cu șerpi și șopârle

Ziua interacțiunii om-animal, prima ediție de anul acesta, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai și cea de Medicină Veterinară a fost un bun prilej pentru studenți, dar și pentru copii, să își învingă teama față de anumite viețuitoare.

Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să se joace cu câini sau pisici și să interacționeze cu animale exotice, cum ar fi șerpi, iguane sau șopârle.

Organizatorii spun că evenimentul are ca scop încurajarea oamenilor să nu refuze un animal de companie.

„Prezența animalelor ne face mai relaxați, dar nu numai pe noi, ci și pe ceilalți. Practic, deținerea unui animal de companie înseamnă foarte multă responsabilitate, dar înseamnă și foarte multe beneficii și atractivitate socială. Tu, dacă ai un animal, ești perceput de ceilalți ca fiind responsabil, ca fiind atent la formele de viață din jur”, a declarat Alina Rusu, conferențiar universitar.

Aceasta a fost cea de a 17-a ediție a evenimentului Ziua interacțiunii om-animal, care se organizează de două ori pe an. Următoarea ediție va fi în 1 iunie, când organizatorii se așteaptă ca numărul participanților să depășească 3.000, cum s-a întâmplat și anii trecuți.

Alexandra Ogruțan