Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Gabriela Firea, înainte de CEx al PSD: Cred că se va propune excluderea mea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, înainte de ședința Comitetul Executiv Național al PSD, că probabil se va cere excluderea sa din partid.

„Suntem persoane pașnice. Cred că miza este excluderea mea pentru că am avut curajul, după ce am epuizat toate etapele, să spun că domnul Dragnea nu își mai respectă angajamentele făcute față de români. Cred că se va propune excluderea mea”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Ea este de părere că Liviu Dragnea va încerca și îndepărtarea a doi miniștri incomozi, Paul Stănescu și Tudorel Toader.

„Miza e să fie dați afară din Guvern doi miniștri care îl incomodează: ministrul Stănescu și Tudorel Toader (…) Angajamentul nostru este în primul rând față de cetățeni. Noi avem angajament față de țară, de echipă și în ultimul rând față de un om. Oricum s-a câștigat ceva: faptul că am ajuns la concluzia că lucrurile nu merg în direcția bună în ceea ce privește managementul politic al lui Dragnea și poate înțelege și dumnealui asta. Dacă nu înțelege, atunci lucrurile vor merge din ce în ce mai rău, din păcate. E prematur să vorbim acum în acești termeni de forță. Nu s-a pus problema să fie o astfel de acțiune. Lucrurile s-au acutizat în ultimele 6-8 luni în ceea ce privește blocajul între noi și Liviu Dragnea. 100% suntem pentru menținerea coaliției PSD-ALDE și a guvernului condus de doamna Dăncilă. Sub nicio formă nu vom întreprinde o acțiune care să pună în pericol guvernarea”, a mai spus Firea.

Conducerea lărgită a PSD se reuneşte astăzi într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, pentru a decide soarta liderului social-democrat, Liviu Dragnea.

Numărul filialelor care îl susțin pe acesta la șefia partidului este mai mare decât al celor care îl vor îndepărtat: 20 la 13, potrivit Mediafax, în timp ce altele 15 sunt indecise. Membrii filialei clujene a PSD au anunțat deja că îl susțin pe Liviu Dragnea.

În cadrul Comitetului Executiv Național al formațiunii va fi dezbătută scrisoarea semnată de mai mulți contestatari ai liderului PSD, prin care acestuia i se cere demisia din funcţiile de preşedinte al partidului şi al Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: Facebook.com/gabifirea

 

X
X
X