Fidesz, formațiunea condusă de premierul Ungariei, Viktor Orban, ar putea fi exclusă din Partidul Popular European

Partidul Popular European (PPE) va analiza posibilitatea excluderii formaţiunii Fidesz, condusă de premierul ungar Viktor Orban.

Cazul formaţiunii Fidesz va fi pe agenda reuniunii PPE din 20 martie, un eveniment organizat pentru aprobarea strategiei partidului în campania electorală europarlamentară, afirmă surse politice europene, citate de cotidianul The Guardian, preluat de Mediafax.

Partide de centru-dreapta din ţări nordice analizează posibilitatea introducerii unei solicitări pentru o procedură disciplinară împotriva formaţiunii Fidesz. În trecut, politicile lui Viktor Orban au fost criticate de partide din Olanda şi Luxemburg.

Viktor Orban a fost criticat dur după lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE. De asemenea, Viktor Orbán a declarat că UE „nu a învăţat nimic din atacurile teroriste produse în ultimii ani şi vrea să aducă chiar mai mulţi imigranţi în Europa”.

Petri Sarvamaa, un eurodeputat creştin-democrat din Finlanda, a declarat pentru cotidianul The Guardian că Viktor Orbán nu ar trebui să fie membru PPE: „Este evident că partidul Fidesz condus de Orbán nu împărtăşeşte valorile PPE. Eu aş merge atât de departe încât i-aş numi o forţă nedemocratică”.


Sursa foto: Károly Árvai/kormany.hu

Ne poți asculta și aici: