Galeria „Arte” a Școlii „Tudor Jarda” se redeschide după modernizare

Galeria „Arte” a Școlii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca va fi inaugurată joi, 17 ianuarie, după ce a fost reabilitată și modernizată.

Inaugurarea galeriei de pe strada Vasile Alecsandri nr.1 va avea loc joi, 17 ianuarie, de la ora 17.00, cu o expoziţie de pictură şi grafică, „Invernală”, care cuprinde lucrări având ca tematică iarna, realizate de cursanţii şi experţii claselor de pictură şi grafică ai Școlii.

Galeria a fost reabilitată cu fonduri de la Consiliul Județean, sub autoritatea căruia funcționează școala. Astfel, a fost înlocuită instalația electrică veche, a fost montat un sistem modern de aerisire, s-au executat zugrăveli etc. Anterior, exteriorul clădirii a fost reabilitat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în vara anului 2018.

„Mă bucură faptul că, după ce am reușit să asigurăm acestei veritabile <fabrici de cultură> clujene un sediu ultramodern, cel mai mare și mai bine dotat din țară, reușim să aducem la același standard, extrem de ridicat, și celelalte imobile în care prestigiosul așezământ cultural își desfășoară activitatea. Felicitări echipei manageriale a Școlii, mult succes cursanților”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Galeria „Arte” a fost inaugurată pe 28 noiembrie 2008. Reprezentanții CJ Cluj susțin că au răspuns astfel unor cerințe stringente a orașului, după ce mai multe galerii din centru s-au desființat, prin retrocedare.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: