Ger în SUA | Marile companii auto americane opresc producția pentru a economisi gazele

General Motors a anunțat că va suspenda temporar activitatea a 11 fabrici din Michigan, precum și a Centrului Warren Tech, după ce furnizorul local de utilități a făcut un apel la economisirea gazelor naturale, în contextul temperaturilor extrem de scăzute.

Potrivit Reuters, preluat de Mediafax, și Fiat Chrysler Automobiles a oprit activitatea în două uzine.

Consumers Energy, unitate a CMS Energu Corp, a solicitat GM să își oprească activitatea, din cauza frigului și a unui accident la o stație de compresare.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, CMS Energy CEO Patricia Poppe a spus că marile companii, printre carre Fiat Chrysler, Ford și GM au fost de acord să întrerupă producția. CEO-ul a spus că reducerile marilor companii nu sunt de ajuns și a recomandat celor 1,8 milioane de clienți din Michigan să reducă pe cât posibil temperaturile din locuințe, pentru a proteja spitalele sau maternitățile.

Alerte pentru reducerea consumului de gaze naturale au fost transmise către locuitorii din Michigan și pe telefoanele mobile.

Cel puțin opt persoane au murit în SUA în urma unui vortex polar care a scăzut temperaturile până la -35 de grade Celsius în Statele Unite. Decesele care au legătură cu vortexul polar au fost raportate începând cu sâmbătă, în statee Iowa, Indiana, Illionois, Wisconsin și Minnesota.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: