Meteorolog: Vremea rece se menține și mâine la Cluj. Nopțile și diminețile vor fi geroase

Mercurul din termometre ar putea coborî mâine dimineață chiar mai jos decât astăzi, la Cluj, potrivit meteorologilor.

Și în alte zone ale Transilvaniei temperaturile au scăzut simțitor astăzi, dimineață fiind înregistrate -16 grade la Bistrița, respectiv -15 grade la Târgu Lăpuș, în județul Maramureș.

Deși masa de aer din zona Clujului și nu numai este în încălzire, lipsa norilor pe timpul nopții face ca temperaturile să scadă puternic.

„Cu cât sunt mai multe zile cu cer senin noaptea, cu atât e din ce în ce mai frig dimineața. Luni dimineața am avut undeva la -7, -8 grade, iar azi dimineața am avut – 14 grade. Dacă la noapte va fi tot senin s-ar putea să scădem și sub această valoare de – 14 și chiar să coborâm, mai ales în zonele depresionare, și spre -20 de grade. Poimâine vor apărea ceva nori, care vor ajuta ca temperaturile să nu mai scadă atâta”, a declarat pentru EBS Radio Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteo Transilvania Nord.

Perioada următoare va fi una fără precipitații, inclsuiv ninsori, în Cluj, a mai precizat reprezentantul Centrului de Meteorologie Transilvania Nord.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: