Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Germania limitează practicile de colectare a datelor Facebook

Facebook va trebui să își reducă practicile de colectare a datelor în Germania, după ce o decizie a autorităților din această țară a constatat că rețeaua socială a abuzat de poziția sa dominantă pe piață pentru a aduna informații despre utilizatori, fără consimțământul acestora.

Germania, unde există preocupări majore legate de protecția vieții private, se află în prima linie a luptei împotriva împotriva Facebook, pe fondul scandalului Cambridge Analytica de anul trecut, în care zeci de milioane de profiluri Facebook au fost folosite fără acordul utilizatorilor, potrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

Autoritateea antitrust locală a obiectat, în special, față de modul în care Facebook colectează date despre persoane din aplicații terțe, inclusiv din WhatsApp și Instagram, și urmărește online persoane care nu sunt useri ai respectivelor aplicații, prin intermediul butoanelor „like” sau „share”.

„În viitor, Facebook nu va mai avea dreptul să-i forțeze pe utilizatori să accepte colectarea fără restricții a datelor și atribuirea de date non-Facebook către conturile lor Facebook”, a declarat șeful autortății antitrust Andreas Mundt.

Facebook a declarat că va contesta decizia, spunând că autoritatea de reglementare a subestimat concurența cu care se confruntă. „Nu suntem de acord cu concluziile lor și intenționăm să facem apel, astfel încât oamenii din Germania să continue să beneficieze pe deplin de toate serviciile noastre”, au declarat reprzentanții Facebook într-o postare pe blog.

Dacă Facebook nu se va conforma, autoritatea a precizat că ar putea da o amendă de până la 10% din veniturile anuale globale ale companiei, care au crescut anul trecut cu 37%, până la 55,8 miliarde dolari.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X