Tom Hanks și soția lui au donat sânge pentru un studiu în vederea creării unui vaccin împotriva Covid-19: „Mi-ar plăcea să se numească hankaccin”

Îndrăgitul actor american Tom Hanks și soția sa, actrița Rita Wilson, ambii vindecați în urma infecției cu SARS-CoV-2 au donat sânge pentru un studiu care are ca scop crearea unui vaccin împotriva Covid-19.

Cei doi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în luna martie, când se aflau în Australia, şi au fost internaţi în spital timp două săptămâni, după care s-au întors în America.

Într-un interviu pentru platforma NPR, actorul a declarat că, după ce s-au vindecat şi au aflat că au dezvoltat anticorpi, au întrebat dacă pot dona sânge sau plasmă pentru cercetările privind un eventual vaccin, lucru care s-a şi întâmplat.

„Îl donăm în locuri unde sperăm să lucreze la ceea ce mi-ar plăcea să se numească ‘hankaccin'”, a spus în glumă actorul, potrivit Mediafax.

Tom Hanks şi-a asigurat din nou fanii că atât el, cât şi soția lui, care a avut simptome mult mai grave decât el, se simt bine.

Până în prezent, nu a fost dezvoltat niciun vaccin eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus apărut în China, SARS-CoV-2.

 

Sursa foto: twitter/Tom Hanks

 

Ne poți asculta și aici: