Grevă generală la Direcția Județeană pentru sport și tineret Cluj. Oamenii spun că nu mai pot trăi cu salariul minim pe economie

Angajații Direcției Județene pentru Sport și Tineret Cluj au intrat, miercuri, în grevă generală. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care sunt plătiți și cer o diurnă mai mare pentru sportivii de performanță.

Angajații DJTS Cluj cer să fie plătiți conform pregătirii profesionale. FOTO: Cristina Năstasă, EBS Radio

Personalul DJTS Cluj a încetat activitatea pe o perioadă nedeterminată. Principala lor nemulțumire este nu sunt plătiți conform pregătirii profesionale, mulți dintre ei având salariul minim pe economie.

„Nu prestăm niciun serviciu! Prin această grevă dorim egalizarea salariilor în toate unitățile aflate în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Să ni se ofere zile libere atunci când lucrăm suplimentar sau să ne fie plătite orele suplimentare pe care le desfășurăm. Noi muncim și-n afară orelor pe care le petrecem la birou deoarece participăm la competiții sportive care au loc în zile de sărbători legale sau în weekenduri, iar aceste lucruri nu sunt compensate”, a declarat Marius Oltean, consilier superior la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, lider de sindicat.

El mai spune că prin aceste acțiuni îi susțin și pe sportivii care primesc o diurnă mult prea mică. „Protestăm și pentru sportivi și antrenorii lor, care trebuie să se descurce cu 25 de lei pe zi. Vorbim despre sportivi de performanță ai loturilor naționale, precum și despre antrenorii lor”, a precizat Marius Oltean.

Angajații instituției sunt nemulțumiți și de indiferența cu care, spun ei, Ministerul Tineretului și Sportului tratează problemele din cadrul direcțiilor Sport și Tineret.

„După mai multe acțiuni, am ajuns la grevă generală. Cerem să ni se dea sporurile de vechime de 25%. După 43 de ani de serviciu și 25 de ani în aceeași instituție, am un salariu de 1.336 de lei. Nu mai am mult până ies la pensie, așa că rog Ministerul să se întrebe și să se gândească dacă cu un salariu ca acesta pot merge mai departe”, a declarat unul dintre angajații DJST Cluj, care a ieșit să-și arate nemulțumirile în stradă.

Angajații DJTS au ieșit în stradă și în sprijinul sportivilor și antrenorilor acestora, care trebuie sa descurce pe cont propriu la competiții. FOTO: Cristina Năstasă, EBS Radio

Un alt angajat al instituției se declară indignat de salariul pe care îl primește. „Suntem astăzi în grevă din cauza salariilor. Nu mai putem trăi cu salariile pe care ministerul ni le oferă. Suntem plătiți cu salariul minim pe economie, indiferent de munca pe care o prestăm. Nu există nicio diferență între noi. O altă problemă cu care ne confruntăm este colaborarea cu Ministerul Tineretului și Sportului. Nu avem cu cine vorbi, iar în ultima perioada situația s-a înrăutățit. Nu ne mai răspunde nimeni la telefon, indiferent dacă avem o problemă economică sau juridică”, a declarat contabilul șef al instituției.

Tot acesta spune nu sunt bani de chirii și de indemnizații pentru sportivi și sunt nevoiți să se descurce pe cont propriu.

Începând de miercuri, toți salariații din unitățile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului, respectiv cluburi sportive municipale, complexuri sportive naționale și case de cultură ale studenților au intrat în grevă generală pe perioadă nedeterminată.

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X