Guvernul britanic, înfrânt în Parlament. Deputații au pus un nou obstacol pentru un Brexit fără acord

Guvernul prim-ministrului britanic Theresa May a suferit o înfrângere în Parlament, după ce deputații au dat un vot care a creat un nou obstacol în calea unui Brexit fără acord.

Potrivit Reuters, preluată de Mediafax, înfrângerea cu 303 voturi la 296 înseamnă că guvernul are nevoie de aprobarea explicită a Parlamentului de a părăsi UE fără o înțelegere înainte de a putea folosi anumite competențe legate de dreptul fiscal.

Înfrângerea scoate în evidență poziția slabă a lui May ca lider al unui guvern minoritar, cu un partid divizat și un parlament critic, cu doar câteva zile înaintea votului decisiv pentru a aproba acordul de Brexit pe care aceasta l-a negociat cu UE.

„Acest vot este un pas important pentru a preveni un Brexit fără înţelegere. Asta arată că nu există majoritate în Parlament, în Cabinet sau în țară”, a declarat liderul opoziției şi al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn.

„Acest amendament nu schimbă faptul că Marea Britanie va părăsi UE pe 29 martie și asta nu va opri guvernul să colecteze impozite”, a declarat un purtător de cuvânt.

Cu mai puțin de trei luni până când Marea Britanie va părăsi UE, Theresa May se străduiește să obțină aprobarea pentru programul ei de Brexit.

Sursa foto: tmay.co.uk

Citește și: Parlamentarii britanici vor vota în 15 ianuarie acordul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană

X
X
X