Parlamentarii britanici vor vota în 15 ianuarie acordul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană

Votul din Parlamentul britanic privind acordul de Brexit negociat de premierul Theresa May va avea loc pe 15 ianuarie, informează BBC News, citând surse guvernamentale.

Potrivit Mediafax, votul privind acordul de Brexit era programat inițial să aibă loc în decembrie, însă a fost amânată pentru săptămâna 14-18 ianuarie. Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă premierul britanic Theresa May întâmpină probleme în a convinge Parlamentul de la Londra să aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat recent că Marea Britanie se va afla pe un „teritoriu necunoscut” dacă Parlamentul britanic va respinge Acordul de Brexit negociat de Guvernul de la Londra. „Ne vom afla într-un teritoriu necunoscut. Nu cred că poate cineva să spună exact ce se va întâmpla în cazul unei reacții negative în Parlament”, a declarat May, menționând că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este „în pericol” dacă parlamentarii nu susțin Acordul.

Între timp, tot mai mulți britanici doresc să rămână în UE și sunt în favoarea unui nou referendum, arată un sondaj de opinie realizat recent de firma YouGov. Potrivit acestuia, 46% din britanici ar vota ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, față de 39% care ar vota pentru ieșire, iar 41% din respondenți ar fi pentru organizarea unui nou referendum, în timp ce 36% sunt contra, informează postul CNBC.

În cazul eliminării respondenților care s-au declarat indeciși sau nu au vrut să răspundă, rezultatele ar fi de 54-46% în favoarea rămânerii în UE și de 53-47% în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

La referendumul din 2016, 52% din alegătorii care au votat ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, în timp ce 48% au votat pentru ca țara lor să rămână în Blocul comunitar.

Sursa foto: Facebook/BrexitWiki

Ne poți asculta și aici: