Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Hamarosan új tömegközlekedési szabályok beiktatására kerül sor

Kolozsváron az új közlekedési szabályok szerint megbírságolhatják azokat az utasokat, akik tömegközlekedéssel utaznak és nem rendelkeznek megfelelő higiéniával.

A piszkos vagy kellemetlen szagú utasok 100 és 200 lej közötti pénzbírságot kaphatnak. Ugyanakkor betiltják a nagy terjedelmű poggyászok, a dobozok, ládák vagy a kerékpárok utaztatását. Másrészt a járművezetőknek csak a kijelölt állomásokon kell megállniuk. A város jövőbeli tömegközlekedési szabályai pontosan elő fogják írni, meg fogják határozni, hogyan szabad, illetve hogyan nem szabad viselkedni ezeken a járműveken.

Amikor azokról az emberekről beszéltünk, akik nem rendelkeztek megfelelő higiéniával, megjegyzem olyan személyekről van szó, akiknek valóban komoly problémát jelent a személyes tisztálkodás, amely azért is probléma, mert nyilván megbetegíthet más utast is, aki használja a tömegszállítási eszközt. Észrevettük azt a jelenséget is, hogy bizonyos munkahelyekről hazafele menet vannak olyan személyek, akik munkaruhát viselnek a buszokon, amely ismét nem higiénikus. Ezek mind kellemetlen helyzetek, amelyen változtatni szükséges ”- mondta Liviu Neag, a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) igazgatója az EBS Rádiónak.

Mindazok, akik Kolozsváron nyilvános közlekedési eszközökkel utaznak úgy vélik, hogy a civilizáció mértékét növelő intézkedések a tömegközlekedés terén nagyon is használnak.

Jó dolog lenne ennek a szabálynak a bevezetése, mert néha szörnyű illatok keringnek a buszokon. Az sem normális, hogy piszkos munkaruhákban üljenek fel egyesek az autóbuszokra”- mondja egy hölgy.

Ez a tiszteletről szól, egymás iránti tiszteletről. Ha valaki ezt a közlekedési módot használja, akkor próbáljon meg úgy viselkedni, hogy az ne zavarja a többi utast” – teszi hozzá egy fiatal férfi.

Nem hiszem, hogy bírságot kellene adni, esetleg felkérést, felszólítást, hogy mindazok, akik ilyen helyzetben vannak változtassanak ezeken az aspektusokon” – mondja egy másik kolozsvári lakos.

A kolozsvári tömegközlekedést illető magatartási szabályzat megtárgyalása 30 napig nyilvános konzultációra kerül, a végleges változat pedig a Helyi Tanács szavazásától függően lép hatályba.

Ovidiu CorneaTe-ar mai putea interesa

X
X
X