Ifjúsági központ nyílik Kolozsváron

Ebben az évben nyílik meg az Ifjúsági Központ, amely nyilván a fiataloknak szól. A Központ a Részvételi Költségvetési Program keretében javasolt projektek egyike. A kolozsvári fiatalok ingyenesen szervezhetnek oktatási, avagy kulturális tevékenységeket és rendezvényeket, valamint szabadidős programokat is.

Az önkormányzat megkapta az építési engedélyt és a Kulturális Minisztérium jóváhagyását, mivel ez az Ifjúsági Központ a Szentegyház, azaz Iuliu Maniu utcában lévő egyik műemlék épületben fog működni. A tér berendezése és felszerelése Kolozsvár 2019-es költségvetésének jóváhagyását követően kezdődik.

,,A fiatalok számára egy olyan helyet alakítanak ki, ahol tanulhatnak, ismerkedhetnek, fejlődhetnek közösen úgy diákok, mint ifjúsági szervezetek. Rendelkezésükre áll ez a hely különböző programok megszervezésére, találkozókra, gyűlésekre, eseményekre, amelyet ebben a térben szeretnének megszervezni. Jelenleg a tárgyalási stádiumban vagyunk a kolozsvári ifjúsági szervezetekkel, hogy véglegesíteni tudjuk az új Ifjúsági Központ programját és szabályozását. Ha minden eljárás rendben lesz, akkor az év végéig meg tudjuk nyitni” – mondta Ovidiu Cîmpean, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal keretében működő CIIC igazgatója.

Az Ifjúsági Központ egy 2017-es nyertes projekt, a kezdeményezői a beruházást 150 000 euróra becsülték.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa