Imobiliare | 650.000 de euro a costat cea mai scumpă casă vândută în 2018 la Cluj

Cea mai scumpă casă vândută anul trecut în Cluj-Napoca se află în centrul orașului, în zona străzii Moților. Imobilul a costat 650.000 de euro. Cel mai scump teren a fost tranzacționat în cartierul Borhanci pentru suma de 400.000 de euro.

Informațiile apar în cel mai nou ghid al tranzacțiilor imobiliare, lansat astăzi la Cluj. Căutate pe piața imobiliară au fost și zonele aflate în dezvoltare.

„Strada cea mai căutată în 2018 a fost Soporului, unde au fost și cele mai multe și cele mai valoroase tranzacții. Cartierul cu cele mai multe tranzacții a fost Mănășturul, iar luna cu cele mai multe tranzacții a fost octombrie”, a declarat Adrian Vascu, coordonatorul publicației.

De altfel, piața imobiliară din Cluj-Napoca a cunoscut și anul trecut o activitate intensă, cu tranzacții imobiliare de peste 640 de milioane de euro, o valoare mai mult decât dublă comparativ cu anul 2014, de exemplu.

„Consemnăm o creștere față de 2017 la nivelul municipiului Cluj-Napoca. A crescut volumul tranzacțiilor, vorbim de circa 640 de milioane de euro, circa 8% creștere. Prețul mediu pe metru pătrat a crescut și el și a ajuns la 1.287 de euro, cu un vârf de 1.417 euro în Zorilor și 1.000 de euro în cartierul Bulgaria”, a mai spus Adrian Vascu.

Conform specialiștilor din domeniu, două treimi dintre cei care au făcut o investiție imobiliară au avut bani cash pentru tranzacție.

Pe de altă parte, pentru prima parte a anului 2019 specialiștii au constatat o nouă creștere pe piața imobiliară din Cluj.

În primele cinci luni, prețul mediu a urcat cu circa 3,6 procente, iar în acest interval a fost înregistrat un volum de tranzacții de circa 200 de milioane de euro.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: