Încă un pas important pentru Parcul Tetarom V. S-a semnat avizul pentru trecerea terenului din Luna în intravilan

Terenul pe care se va construi Tetarom V din Luna are o suprafață de 115 hectare și este situat în imediata vecinătate a traseului autostrăzii A3.

Terenul pe care se va construi viitorul Parc Industrial Tetarom V va fi introdus în intravilan. Președintele Consiliului Județean Cluj a aprobat emiterea avizului pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Urmare a introducerii acestuia în intravilan, După ce va fi introdus în intravilan, terenul va avea o funcțiune de zonă destinată strict activităților economice cu caracter industrial, au arătat reprezentanții CJ Cluj.

Indicatorii urbanistici trasați în noul PUZ vor respecta prevederile legale referitoare la distanța viitoarelor imobile față de limitele de proprietate.

„Construirea celui de-al cincilea parc industrial Tetarom va avea un efect semnificativ, direct și imediat asupra dezvoltării părții de sud a județului, care va beneficia astfel de noi locuri de muncă stabile și bine plătite. Ne dorim ca dezvoltarea economică și socială a județului să se realizeze într-o manieră echilibrată și sustenabilă, motiv pentru care vom face tot ceea ce ține de noi pentru a atragere cât mai mulți investitori în viitorul parc industrial Tetarom V”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

La recepționarea imobilului, amplasamentul va trebui să beneficieze și de o infrastructură funcțională, respectiv utilități, căi de acces și spații publice conexe, precum parcări sau stație pentru transportul în comun.

CJ Cluj va finanța realizarea Parcului Industrial Tetarom V prin aportul în natură la capitalul social al societății Tetarom S.A. De asemenea, comuna Luna va participa și ea la majorarea capitalului social al Tetarom S.A. cu aportul în natură al terenului, la valoarea stabilită în baza unui raport de evaluare.

Mai mult, municipiul Câmpia Turzii s-a angajat să finanțeze, direct și indirect, realizarea unei investiții de tip „spin-off”, respectiv va crea o nouă linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea de sud a județului a fost luată ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă. Stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale și dezvoltarea IMM-urilor, vor contribui esențial la transformarea zonei sudice a județului într-un important pol de creștere economică, potrivit preledintelui CJ Cluj.