Încep lucrările de modernizare pe Drumul Bistriței, între localitățile Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a emis ordinul de începere a lucrărilor pe Drumul Bistriței. Potrivit contractului, lucrările de pe cei 32 de kilometri trebuie terminate în cel mult doi ani.

„Drumul Bistriței” este un proiect european finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Lucrările au fost împărțite în două loturi. „În ceea ce privește primul din cele două loturi ale drumului, urmează a fi modernizat un sector în lungime de 20,786 km al DJ 109, respectiv tronsonul cuprins între kilometrii 0+000 și 20+786, care pornește din satul Răscruci – intersecția cu DN1C, traversează comuna Borșa și ajunge până în localitatea Vultureni. Referitor la cel de-al doilea lot, acesta are o lungime de 11,19 km, între kilometrii 20+786 și 31+976, execuția lucrărilor începând din dreptul localității Fodora, comuna Așchileu și ajungând până la limita cu județul Sălaj”, arată reprezentanții CJ Cluj.

Valoarea totală a lucrărilor depășește 45 de milioane de lei. Reabilitarea acestui drum va duce la creșterea condițiilor de viața a peste 10.000 de cetățeni din comunele Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu, dar și pentru participanții la trafic care tranzitează zona.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, vor fi realizate lucrări de modernizare care vor duce la creșterea vitezei de circulație și a siguranței rutiere. Lucrările vizează „așternerea de covoare asfaltice pe întreaga lungime a sectorului, amenajarea a 2.256 mp de trotuare, construirea a 25 de stații de autobuz și a 18 parcări. De asemenea, vor fi refăcute semnalizările rutiere, vor fi achiziționate celule fotovoltaice pentru iluminarea trecerilor de pietoni, vor fi montați peste 7.500 metri de parapeți metalici și pietonali”.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: