FOTO | Cum va arăta podul N: piste de biciclete de 2 metri și sistem de supraveghere video

Una din principalele căi de acces în municipiul Cluj-Napoca va fi modernizată. Este vorba de Podul N, de la intrarea în oraș dinspre Oradea.

Organizarea de șantier în vederea începerii lucrărilor a fost demarată și se vor efectua reparații la infrastructura și suprastructura pasajului, anunță primarul Emil Boc.

Pasajul de 51,3 metri lungime va dispune de o parte carosabilă de 18,5 metri, o pistă de biciclete de 2 metri, pe partea dreaptă, și trotuare de 1,3 metri, pe dreapta, și de 1 metru, pe stânga.

„Fațada pasajului va fi modernizată complet, sistemul arhitectural va fi alcătuit din plăci de aluminiu eloxat pe o structură metalică, ancorată în elementele armate de beton ale pasajului. Parapetul pietonal va fi compus din aceleași tipuri de lamele din aluminiu și panouri din tablă plană perforată”, anunță Emil Boc.

De asemenea, va fi modernizat iluminatul public și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Pe perioada de execuție a lucrărilor, circulația nu va fi închisă, dar vor exista restricții. Valoarea totală a investiției este de 6 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 9 luni.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: