Încep lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Gherla și în alte 10 localități învecinate

Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla și din zona rurală învecinată se vor desfășura pe o lungime de aproape 80 de kilometri și vor costa peste 42,8 milioane de lei.

Lucrările presupun și extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 11,5 kilometri, potrivit Consiliului Județean Cluj.

Cele la rețeua de apă presupun și 1.550 de branșamente, pe 31 de străzi, iar cele la canalizare 845 de racorduri, pe 37 de străzi.

Lucrările se vor desfășura atât în municipiul Gherla, cât și în Hășdate și Silivaș – sate componente ale municipiului Gherla; satele Sânmărtin, Târgușor, Măhal și Diviciorii Mari din comuna Sânmărtin; satele Țaga și Năsal din comuna Țaga; reședința de comună Buza, precum și în satul Feldioara din comuna Cătina.

„Este o nouă investiție care, cu ajutorul banilor europeni, va contribui semnificativ la creșterea calității vieții în această întreagă parte a județului. Lucrările vor începe efectiv din Țaga și vor continua etapizat și în celelalte localități, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, locuitorii acestora să beneficieze de o apă potabilă de cea mai bună calitate, cu toate beneficiile care decurg de aici”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Investiția este finanțată din fonduri europene, din mega-proiectul în valoare de 355,6 milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș S.A. de la Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.