Lucrări de alimentare cu apă și canalizare în Gherla. Investiție importantă și în Aghireșu

Rețelele de apă și canalizare din municipiul Gherla și din comunele limitrofe vor fi reabilitate și extinse în următorii doi ani.

Investiția este finanțată din bani europeni, în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în valoare totală de peste 355 de milioane de euro.

„Lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe nu mai puțin de 80 de km, cu 1550 branșamente, pe 31 de străzi. Totodată, sistemul de canalizare va fi reabilitat și extins pe o lungime totală de 11,5 km, cu 845 racorduri, pe 37 străzi. Investițiile vor fi realizate pe raza municipiului Gherla, respectiv în localitățile Hășdate, Silivaș, Sânmartin, Târgușor, Măhal, Diviciorii Mari, Țaga, Năsal, Buza și Feldioara. Valoarea contractului se ridică la 42.843.271,77 lei, fără TVA. Lucrările sunt prevăzute să dureze maxim 24 de luni”, spun reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Pe de altă parte, în localitatea Aghireșu demarează lucrările la rețeaua de canalizare. Compania de Apă Someș S.A, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar, a emis ordinul de începere a investiției.

Proiectul are o valoare de 7.399.829,35 lei, fără TVA, și este finanțat din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, precum și din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: